Yozgat'ta 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri Yozgat 3.Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Kapalı Fuar alanında düzenlenen açılış törenine Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, TSO Başkanı Metin Özışık, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, daire müdürleri, fuara katılan firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Fuarda açılış konuşması yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, tarım ve hayvancılığın önemine değindi. Özışık, "Tarım bu şehir için en önemli gelecek. Geleceğin en önemli 2 sektöründen biri enerji, diğeri de gıdadır. Biz Yozgat olarak belki şuanda sosyo ekonomik gelişmişlik seviyesinde 81 il içerisinde biraz gerilerde gibi gözükebiliriz. Ama 14 bin 321 kilometrekare yüzölçümümüzün yüzde 80'ni tarım ve mera alanlarından oluşuyor." dedi.

TÜRKİYE TARIMI DÜNYADA 6. SIRADA

Yozgat Valisi Necati Şentürk ülke olarak Türkiye tarımının dünyada 6. sırada olduğunu belirterek, "Hakkaten Hz. Adem'den bugüne kadar, belki bugünden dünyanın sonuna kadar tarım sektörü var olacak ve stratejik bir sektör olarak devam edecektir. Çünkü dünya insanlığının tamamı tarım sektörünün tüketicisidir. Türkiye dünya ekonomisinde içerisinde 16. sıraya yerleşti ama tarımda dünya 6.sı konumundayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yozgat 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın kurdelesi Vali Necati Şentürk ve protokol üyeleri tarafından kesilerek fuar da sergilenen tarım aletleri ve makinelerinin yanı sıra tarımsal ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi.

Vali Şentürk, fuar gezisi sonrası yaptığı açıklamada, "Bu yıl Yozgat Tarım Fuarı'nın 3. sünü açmış bulunuyoruz. Ama her yıl bir önceki yıldan daha geniş daha katılımlı bir fuar gerçekleştiriyoruz. Türkiye tarımında önemli bir yer işgal ediyor. Türkiye'de üretilen buğdayın yüzde 4'ü, şeker pancarının yüzde 11'i, mercimeğin yüzde 15'i Yozgat'ta üretiliyor. Bu bakımından Yozgat Türkiye tarımı için önemli bir merkezdir. Fuarımızın ilimize, ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de Yozgat'ın tarım ve hayvancılığa dayalı bir il olduğunu belirterek fuara katılımın yoğunluğunun kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber